annonse
annonse

VG nekter å lenke til Resett og hevder de stengte kommentarfeltet i Resett-sak på grunn av terrorangrepet i New Zealand.

For to uker siden ble det kjent at NRK-ansatte hadde brukt arbeidsdagen på å spre utdrag fra Anders Behring Breiviks manifest i kommentarfeltet til Resett.

Les også: NRK spredte Breiviks manifest i Fædrelandsvennen og Dagen

annonse

Saken ble omtalt i mange aviser, deriblant VG, som fremdeles har et kommentarfelt under sakene de publiserer.

Men i saken som omhandlet Resett var kommentarfeltet stengt.

I et svar til Resett skriver VG-sjef Håvard Holten at det var han som beordret kommentarfeltet stengt på grunn av «stort trøkk» etter terrorangrepet i New Zealand.

annonse

– Saken om Satiriks/Resett/Breivik-manifestet kom samtidig som vi hadde stort trøkk på omtalen av terrorangrepene på New Zealand. Det var en uoversiktlig situasjon med mange inntrykk og grafiske detaljer, og vi valgte å være varsomme og lukket kommentarfeltene på terror-sakene. I sitt manifest hadde den siktede australieren skrevet at Anders Behring Breivik var en stor inspirasjonskilde for ham.

– Vi valgte derfor å stenge kommentarfeltet også på saken om at Resett hadde sluppet til utdrag fra Breiviks manifest, skriver Holten om avgjørelsen.

 

Lenker ikke til Resett

Dere lenker til NRK to ganger i artikkelen, men ikke til Resett. Hvorfor ikke lenke til kilden dere omtaler?

– Vi lenker normalt sett til nettsteder vi omtaler, og jeg har forståelse for at Resett ønsker økt trafikk. Samtidig er det ikke uproblematisk at Resett vil oppnå dette ved ikke å svare direkte på kritisk omtale. Utover dette har jeg ingen kommentar, svarer VG-sjefen.

annonse

Men dere viser til kommentarer og saker som er publisert i Resett flere ganger i denne artikkelen, er det journalisten eller VG-redaksjonen som står bak avgjørelsen om å ikke lenke?

– Publiseringen skjedde samme dag som Breivik ble dratt fram som et forbilde av en australsk terrorist, og midt i terrorkoket mente jeg det ikke var riktig å etterkomme ønsket om at vi skulle sende leserne videre til nettstedet som publiserte flere utdrag fra Breiviks manifest, svarer Holten.

Les også: Oppfordring til tortur og drap i VGs kommentarfelt

 

Gjorde narr av Trump

VG har vært under massiv kritikk den siste uken etter at det ble kjent at avisen publiserte den mye omtalte Giskevideoen og feilsiterte kvinnen i videoen. Redaktør Gard Steiro var den som tok avgjørelsen å publisere den omstridte saken.

VG har uttalt at de «gransker seg selv» som følge av skandalen og vil legge frem granskingsrapporten denne uken.

Les også: Gard Steiro fra VG fikk prisen for «Årets redaktør»

VG-sjef Håvard Holten har ikke fått like mye fokus i media til tross for at han på sosiale medier har vært en sterk motstander av den amerikanske presidenten og omtalt han som «klin kokos».

I en twitter-melding fra januar i år gjorde Holten narr av presidentens hårsveis.

– «Alles favorittpresident» forteller alle at han er alles favorittpresident. Han er også den i verden med størst selvinnsikt. Og han har verdens peneste sveis, var den sarkastiske meldingen fra VG-sjefen.

Les også: VG med fake news om Donald Trump

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon