Alaa Abdel-Fattah ble fredag løslatt fra fengsel etter fem års soning. Her er han avbildet da han med politivakt fikk lov å være til stede under farens begravelse i 2014. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En kjent egyptisk demokratiaktivist ble fredag løslatt fra fengsel etter å ha sonet fem år for å ha deltatt i protester mot regimet i Egypt.

Alaa Abdel-Fattah ble kjent for sin rolle under den arabiske våren i 2011 som førte til president Hosni Mubaraks fall. Tre år senere ble han pågrepet da myndighetene innførte strenge lover mot demonstrasjoner og protester.

Det var Abdel-Fattahs søstre Mona og Sanaa Seif som på Facebook opplyste at han var fri, sammen med en video som viste ham hjemme. Facebook-grupper som støtter ham, postet videoer som viste ham mens han omfavnet venner og familie da han kom ut av en politistasjon i Kairo.

annonse

Selv om han er fri, vil han likevel i de neste fem årene være under politiets overvåking. Han må melde seg hos politiet hver dag og undertegne en loggbok.

Abdel-Fattah, som kommer fra en familie av politiske aktivister, ble pågrepet flere ganger under forskjellige regimer for å ha forsvart menneskerettighetene. Etter at Mohamed Mursi ble styrtet i 2013, ble først Mursis støttespillere arrestert, og deretter liberale aktivister som Abdel-Fattah.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon