Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-velgerne har ikke akkurat blitt bortskjemt av den sittende regjeringen. Derfor er dette en velkommen godbit.

Høyre, Frp, Venstre og KrF har ønsket å fjerne dagens lisens for å gjøre NRKs finansieringsmodell mer fremtidsrettet. Samtidig skal all mediestøtte samles i én ordning. Den nye finansieringsordningen presenteres i mediemeldingen som kulturminister Trine Skei Grande (V) legger fram under Landslaget for lokalavisers (LFL) landsmøte 2019 i Drammen fredag.

Dette er en velkommen melding for Frp-velgerne. Disse velgerne har ikke akkurat blitt bortskjemt med saker og reformer. Snarere har Høyres sentraliseringsiver og hensynet til småpartiene Venstre og KrF vært viktigere.

annonse

Les også: Regjeringen vil fjerne NRK-lisensen og modernisere mediestøtten

Ingen må tro at dagens melding fra regjeringen innebærer at NRK legges ned eller kuttes kraftig. Men det forandrer de politiske spillereglene. Mens TV-lisensen tidligere har vært en tvungen ordning som har fulgt prisutviklingen, vil det nå være mulig for Frp å ta opp saken og forhandle om hvor mye penger NRK skal få ved hvert eneste statsbudsjett.

Jeg mener vi trenger en rikskringkaster som har som samfunnsoppgave å formidle objektive og nøytrale nyheter. Men dagens NRK har est ut av alle proporsjoner og er i tillegg befestet av venstrevridde journalister med en tydelig agenda.

Det bør ikke være noe skattebetalerne skal finansiere. Derfor forventer Resett at Frp nå tar opp hvor mye penger NRK skal få ved første korsvei.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon