Iran vant 1-0 over Marokko i fotball-VM fredag. Et selvmål på overtid avgjorde. Foto: Darko Vojinovic, AP /
annonse
annonse

Russiske embedsmenn rapporterer at Russland i fjor forhindret over 1000 illegale innvandrere i å krysse grensen mellom Russland og Finland.

Det skriver nyhetsbyrået Lännen Media ifølge Barents Oberver.

Nyhetsbyrået rapporterer at det finske grensevernet har mottatt oversikten fra russiske tjenestemenn. Lederen for det midlertidige grensevernet mellom de to nabostatene, generalmajor Pasi Kostamovaara forteller at det rapporterte antallet personer som ble arrestert av russerne ved grenseoverganger til Finland var fem ganger så høyt som i 2017.

annonse

Sammenheng med Fotball VM

Tjenestemennene mener at det kan være en sammenheng mellom VM i fotball som ble avholdt i Russland i fjor sommer, og de mange forsøkene på å ta seg inn i Finland. Da ble det lempet på visumreglene, og mange turister var i stand til å komme inn i Russland uten visum.

Mange kan ha benyttet seg av muligheten til å prøve å komme videre, inn i Finland, spekulerer de, ifølge Barents Observer. De fleste av innvandrerne som ble stoppet ved grensen var statsløse.

Kostamovaara sier at han forventet at mange ville fortsette og prøve å komme inn i Finland ulovlig, men ikke så mange som ble rapportert i 2018.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon