De gule vestene foran Triumfbuen i Paris. (AP Photo/Thibault Camus)
annonse
annonse

En av de mest kjente lederne for de gule vestene i Frankrike er dømt og bøtelagt for å ha organisert to demonstrasjoner uten tillatelse fra myndighetene.

Eric Drouet, som var en av dem som startet protestbevegelsen, fikk en bot på 2.000 euro (nesten 20.000 kroner), hvorav 500 euro er betinget, ifølge Franceinfo og andre medier.

I henhold til fransk lov må arrangører av demonstrasjoner innhente tillatelse fra myndighetene, som på sin side under visse omstendigheter kan avvise søknader.

annonse

Protestbevegelsen startet i november i fjor mot økte avgifter på drivstoff. Den har siden utvidet sitt fokus til også å gjelde krav om skatt, lønn og direkte demokrati. Til helgen planlegges den 20. protesthelgen på rad.

De gule vestene har aldri utnevnt noen formell leder, og bevegelsen har ofte nektet å kunngjøre planer om protester på forhånd.

Kjennelsen mot Drouet kommer på et tidspunkt da president Emmanuel Macrons regjering la ned forbud mot demonstrasjoner på Champs-Élysées i Paris og andre sentrale steder i enkelte franske byer etter voldsomme protester og plyndring i forrige måned.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon