Illustrasjonsbilde av Gazastripen. AFP PHOTO / MAHMUD HAMS
annonse
annonse

Hamas gir sin støtte til et egyptisk forslag om å skape ro på grensa mellom Gazastripen og Israel foran nye, store protester.

Titusener av palestinere ventes å ta del i demonstrasjoner lørdag på årsdagen for de ofte voldsomme protestene langs grensa, som Hamas har støttet.

Egypt, FN og andre har forsøkt å mekle fram en avtale for å begrense volden under demonstrasjonene.

annonse

Torsdag og natt til fredag satt en egyptisk delegasjon i møte med Hamas i Gaza by, og en Hamas-tjenestemann som var til stede, sier at Hamas ga sin støtte til et egyptisk forslag om at demonstrantene holder seg flere hundre meter fra grensegjerdet.

Ifølge tjenestemannen er det også enighet om at Hamas-støttede angrep på Vestbredden skal opphøre.

Til gjengjeld sier han at Egypt har fått løfte fra Israel om blant annet ikke å skyte på demonstranter så lenge de ikke nærmer seg grensa, og tillate at Qatar får øke bistanden de sender til Gaza.

Minst 250 palestinere er drept av israelske kuler siden demonstrasjonene begynte 30. mars i fjor, de aller fleste langs Gazas grense. To israelske soldater er også drept.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon