Skjermdump fra Nasrallahs tale på libanesisk TV, 26. mars, 2019. (Foto: / AL-MANAR TV / AFP)
annonse
annonse

Hezbollahs leder, Hassan Nasrallah, sier israelsk-okkuperte territorier på Vestbredden kommer til å bli anerkjent som israelsk territorium av president Trump.

PressTV skriver at advarslene fra Nasrallah kom under en tale på tirdag, i etterkant av at president Trump hadde anerkjent de bestridte Golanhøydene som israelsk territorium på mandag.

– Vi må forberede oss på at Trump anerkjenner israelsk suverenitet over Vestbredden, sa han.

annonse

Skyldige arabere

Hezbollah-sjefen var klar i sin tale at han holder spesielt araberstatene ansvarlige for utviklingen, ettersom de ikke protesterte mer høylytt da Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i slutten av 2017.

– Når hele verden tillater Trump å erklære al-Quds (Jerusalem) som Israels evige hovedstad, og den arabiske verden forblir stille, åpner det veien for flere amerikanske overgrep, tordnet Nasrallah.

For hindre utviklingen og for å få ren samvittighet forslo Nasrallah at araberstatene burde trekke tilbake det såkalte arabiske fredsinitiativet mellom Israel og Palestina – foreslått av Saudi-Arabia i 2002.

annonse

– USA ute etter krig

Under talen påstod også Nasrallah at USA ønsker borgerkrig i Libanon i etterkant av utenriksminister Mike Pompeos nylige besøk til landet. Under besøket manet Pompeo det libanesiske folket til å ta ett oppgjør med Hizbollah, og sa at gruppen utgjør en «hindring for at det libanesiske folket kan oppnå sine drømmer.»

– Pompeo forsøker å splitte oss og ønsker at det libanesiske folket skal gå i strupen på hverandre. Pompeo er frustrert med stabiliteten og den fredelige sameksistensen i Libanon, sa Nasrallah.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon