Skjermdump fra Nasrallahs tale på libanesisk TV, 26. mars, 2019. (Foto: / AL-MANAR TV / AFP)

Hezbollahs leder, Hassan Nasrallah, sier israelsk-okkuperte territorier på Vestbredden kommer til å bli anerkjent som israelsk territorium av president Trump.

annonse

PressTV skriver at advarslene fra Nasrallah kom under en tale på tirdag, i etterkant av at president Trump hadde anerkjent de bestridte Golanhøydene som israelsk territorium på mandag.

– Vi må forberede oss på at Trump anerkjenner israelsk suverenitet over Vestbredden, sa han.

Skyldige arabere

Hezbollah-sjefen var klar i sin tale at han holder spesielt araberstatene ansvarlige for utviklingen, ettersom de ikke protesterte mer høylytt da Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i slutten av 2017.

– Når hele verden tillater Trump å erklære al-Quds (Jerusalem) som Israels evige hovedstad, og den arabiske verden forblir stille, åpner det veien for flere amerikanske overgrep, tordnet Nasrallah.

For hindre utviklingen og for å få ren samvittighet forslo Nasrallah at araberstatene burde trekke tilbake det såkalte arabiske fredsinitiativet mellom Israel og Palestina – foreslått av Saudi-Arabia i 2002.

– USA ute etter krig

Under talen påstod også Nasrallah at USA ønsker borgerkrig i Libanon i etterkant av utenriksminister Mike Pompeos nylige besøk til landet. Under besøket manet Pompeo det libanesiske folket til å ta ett oppgjør med Hizbollah, og sa at gruppen utgjør en «hindring for at det libanesiske folket kan oppnå sine drømmer.»

– Pompeo forsøker å splitte oss og ønsker at det libanesiske folket skal gå i strupen på hverandre. Pompeo er frustrert med stabiliteten og den fredelige sameksistensen i Libanon, sa Nasrallah.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.