Kari Elisabeth Kaskis støttespillere fremhever hennes miljøprofil. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det er dødt løp i SVs stortingsgruppe i den avgjørende nestlederkampen mellom Torgeir Knag Fylkesnes og Kari Elisabeth Kaski.

annonse

Tre medlemmer av SVs stortingsgruppe flagger fredag sin støtte til Fylkesnes, skriverKlassekampen. Dermed er det helt jevnt mellom kandidatene når partiets landsmøte går av stabelen fredag.

De tre er stortingsrepresentantene Freddy André Øvstegård, Arne Nævra og Solfrid Lerbrekk. For dem utgjør nestlederkampen et retningsvalg for partiet.

– Torgeir representerer den politiske veien som partiet må gå for å klare å være mer troverdig på både næringspolitikk og miljøpolitikk, sier Lerbrekk.

Stortingsrepresentantene Karin Andersen, Lars Haltbrekken og Petter Eide støtter Kaski.

– Kaski er tydelig på at hun vil prioritere klima og ulikhet. Dette er også det som har vært partilinjen fram til nå, og det er viktig med en nestleder som står fast på disse prioriteringene, sier Eide.

Stortingsrepresentanten Mona Fagerås og partileder Audun Lysbakken vil ikke røpe hvem de støtter. Klassekampen har ikke klart å komme i kontakt med Sheida Sangtarash, som er møtende vara for permitterte Nicholas Wilkinson.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.