Et satellittbilde av rakettoppskytingsanlegget Sohae tatt 6. mars. Foto: Defense & Space / 38 North / CNES / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nord-Korea er nesten ferdig med å gjenoppbygge et anlegg for oppskyting av satellitter og raketter, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Tidligere har regimet i Nord-Korea lovet å stenge oppskytings-anlegget Sohae. Det ble delvis revet i fjor sommer.

Men nå jobber nordkoreanerne i stedet med å gjenoppbygge anlegget, ifølge Kim Min-ki, som sitter i den sørkoreanske nasjonalforsamlingen.

annonse

Han og andre folkevalgte er blitt informert om saken av sørkoreansk etterretning. Gjenoppbyggingen er angivelig nesten ferdig.

Nord-Koreas forhold til Sør-Korea og USA bedret seg betraktelig i fjor. Men det siste toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i februar endte uten konkrete resultater.

I etterkant uttalte det nordkoreanske regimet at Trump hadde kastet bort en gyllen mulighet. Satellittbilder viser at det har vært aktivitet ved Sohae-anlegget i tiden etter toppmøtet.

Flere medier har omtalt arbeidet her, som har utløst bekymring for at Nord-Korea kan være i ferd med å forberede en ny rakettoppskyting.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon