Fagforbundets leder Mette Nord ber Ap stå på kompromiss om olje i Nord-Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøopprørerne i Ap håper på drahjelp fra deler av fagbevegelsen i å snu Aps oljepolitikk, men de får en kald skulder av Fagforbundets leder Mette Nord.

Nord sier til Klassekampen at forbundet ønsker varig vern mot petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men påpeker at Ap på landsmøtet for to år siden vedtok et kompromiss som gjelder for stortingsperioden.

– Det er ikke riktig å begynne å vingle nå, sier hun.

annonse

Kompromisset gikk ut på å verne deler av havområdene, men åpne for konsekvensutredning i de sørligste områdene av Lofoten.

– Vi tror denne saken modnes i positiv retning, og det er ingen hast å gjøre om politikken. Det har ikke kommet opp noe nytt som skulle tilsi at Ap må ta stilling til saken på nytt, tilføyer lederen.

For AUF og Ap-fylkeslagene som har snudd i saken, er Nords endelige punktum et hardt slag. Men AUF lover å kjempe videre på moderpartiets kommende landsmøte.

– Jeg er mest opptatt av å jobbe hardt for å vinne saken på landsmøtet. Vi har mange vedtak mot konsekvensutredning i fylkene, og vi er optimistiske på å vinne, skriver AUF-leder Ina Libak til avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon