Foreldrene til Vasquez ønsker ikke å bli avbildet eller navngitt. Vi bruker derfor dette bildet som illustrasjon fra den samme konferansen hvor Hatice Cengiz, Khashoggis forlovede snakker med Hege Moe Eriksen (t.v.), til høyre sitter en tolk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Foreldrene til den døde IS-krigeren Bastian Vasquez snakker for første gang ut om mediepresset de opplevde da sønnen sluttet seg til jihadistgruppen.

Foreldrene var gjester under fredagens «Late Night Show» på SKUP-konferansen, skriverMedier24. Der fortalte de om presset de ble utsatt for da sønnen dukket opp i en IS-propagandavideo i Syria i 2014. Norsk-chileneren reiste til landet to år tidligere, etter å ha vært medlem av Profetens Ummah i Oslo.

«Slik ble han alles fiende» lød ett av oppslagene i norske aviser.

annonse

– Jeg vil snakke til alle dere journalister. Det er mye som er sagt og skrevet om vår sønn, og han blir framstilt som et monster. Han er ikke det. Bastian var kjærlig. Noen av dere skrev veldig mye vondt. Makten deres er enorm. Hvem kontrollerer makten dere har? Dere kan knekke en person. Vi som familie ble knekt, sa faren foran pressen.

Rundt samme periode ble farens andre sønn oppringt av en journalist som spurte om det stemte at Vasquez var drept. Broren ble rystet, men kort tid senere ringte journalisten tilbake og sa at det var falsk alarm.

– I den perioden hadde vi både angst og depresjon, sa faren.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon