NRK-lisensen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Lisensen skal avvikles. Jubler ikke. Er det noen som tror at NRK kommer til å få noe mindre å rutte med bare fordi lisensen får et nytt navn? Medieavgift. Smak på den og spy! Hva blir det neste? Oksygenavgift?

Det er sikkert kipt for de lisensansatte i Mo i Rana. Men ellers er det mye jubel å høre. Selv Resett skriver «Gladnytt!» som teaser på en artikkel de legger ut om saken på sin Facebookside.

Er det mulig å leve uten såkalt medielisens i 2019?

annonse

Ja, hvis du er en ekstrem person som har bosatt deg i det indre av et eller annet fylke uten ønske om daglig kontakt med mennesker. Disse finnes, men at de skal være de eneste som ikke blir affektert av den nye «lisensen» er provoserende.

I klartekst: Jeg vil ikke betale et dobbelt abonnement for ruteren min! Jeg får helt ufrivillig inn NRK der. De kan bare blokkere meg hvis de ønsker det, men jegkan ikke blokkere dem. Kan jeg ikke heller velge å kjøpe et og et program av NRK? Det er jo ikke bare dritt der.

Om det skulle vise seg at jeg frivillig betalte mer enn 3 000 i året, kunne jeg likegodt betalt for luksuspakken – Fleksnes included; være med i trekningen av et personlig møte med Ole Torp eller noe annet blekt og nytt norsk (anti-Fleksnes). Men om jeg var fornøyd med å bruke, la oss si rundt 500 kroner i året på NRK, så burde det være ok.

Beklager, jeg glemte at vi lever i et semidiktatur. Skal ikke gjenta seg!

annonse

Det ringte på døren min for et års tid siden. Jeg hadde to «valg»: Velge Telenor til en grei pris eller velge Telenor til en usaklig pris. Jeg måtte skifte Internettleverandør, for nettet skulle og måtte legges i fiber. Selve prisen for nettilkobling var grei, men jeg måtte også ta med TV-pakken, hvis ikke så måtte jeg betale for alt av arbeid forbundet med graving og innstallering av fiberkabel, noe som selvsagt var dyrere enn det foreslåtte «tilbudet» på et års abonnement.

At jeg ikke ville ha TV med i pakken: Hva så? Fyren i døra virket grei, han skulle ikke sladre til NRK. Men det betyr jo ingenting for dem siden jeg uansett må betale.

Jeg har hatt Telenor-abonnementet i noen måneder. Har ikke sett på TV-delen annet enn «by default», altså bare når TV-en slår seg på automatisk. Jeg bruker YouTube og Netflix på skjermen. At NRK og TV2 også er der er absurd. Jeg vil ikke ha dem der, ikke engang som en mulighet i min egen stue.

Flytte til «Gransjøåker»? Jo, jeg kunne òg ha lyst til å si opp hele sulamitten; for jeg ser ikke på lineær tv, jeg har som sagt ikke en ordentlig TV, bare en storskjerm, og jeg får begynnende spasmer jeg avstemmer med et rolig WC-avbrekk, når jeg er på besøk og NRK settes på, uten at det for de andre gir annet enn god stemning i rommet.

Jeg liker de små krokene av Internett jeg har funnet. Resett for eksempel. Også andre sider som jeg gjerne hadde betalt en logisk sum for å lese. Ja, selv NRK hadde jeg betalt for å se deler av. Dagsnytt 18 og Debatten, enkelte serier. Kanskje hadde jeg betalt rundt tusen kroner i året og følt at det var vel anvendte penger. Men hvorfor må jeg betale for alt? Vent litt, denne har jeg – sosialisme!

annonse

Men jeg har aldri betalt en krone til NRK. Det er en av de få tingene i livet som føles godt! Jeg har også bare spilt Lotto en gang. Første runde på 80-tallet. Vant 34 kroner. Jeg har sugd systemet for 34 minus 10 kroner (innsatsen). Det føles ikke fantastisk. Men likevel svakt, svakt godt. Det er nesten en hel bompassering, det.

Men nå må jeg ufrivillig betale en ny medieavgift. Om jeg vil eller ei, med mindre jeg vil gå helt Amish. Mine metoder (skrive TV-en i navnet til far/mor eller lignende – noe som ble promotert av salgsmannen) har ikke lenger noe å si. Og selv om jeg har hatt TV-tilkobling i perioder av livet mitt, for eksempel der det var en del av leiekontrakten, så har jeg ikke sett på dritten!

Det er provoserende å måtte betale for noe som blir kastet etter deg. Jeg kan ikke plombere denne medieavgiften med mindre jeg gir slipp på Internett. Er det noen tenkende der ute som tror at NRK vil ta til takke med et mindre budsjett? At de gladelig halverer staben i medieavgiftens navn – eventuelt at de halverer lederlønningene (2x statsminister lønn til høvdingen selv, kringkastingssjef Eriksen)?

Hva om jeg heller bare vil skrote hele NRK? Hva kan de gjøre om vi lager en motstandsbevegelse av det?

annonse

En av «oss» kan betale lisensen, så kan vi dele på utgiftene. Vi kan legge ut cam-versjoner på nettet. Vi kan debattere og sirkulere «informasjonen». Og det uten å måtte bokføre 3 000 kroner.

Jeg har ikke lyst på NRK. Jeg gjentar: Jeg har ikke noe behov for NRK. Jeg kan eventuelt betale for innslag per innslag, men jeg ville heller aldri ha sett på NRK, hvis det var et alternativ. Jeg hadde ikke gått inn i en dyp depresjon om NRK bare forsvant. Med dagens rate får du nesten fire timer med psykolog for lisensen. Bare nevner det.

La fjernkontrollen ligge. Ikke la dem ha fjernkontroll på oss. DE_OHH!! Som Fleksnes ville ha sagt den gang da NRK var limet i et lite samfunn.

Konklusjon

Før betalte jeg rundt 400 kroner månedlig for Internett og 0 – null – zero for NRK. Nå må jeg betale det samme jeg alltid har betalt til Internettleverandøren min, samtidig som jeg indirekte må betale NRK for å opprettholde driften sin.

Det opprinnelige nasjonalsosialistiske konseptet som NRK er fundert på er nå historie. I fremtiden blir vi radikale globalist-tolerantister. Eller noe lignende meningsløst.

Heil fremtiden!

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon