annonse
annonse

– Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne latterliggjør, trakasserer og raljerer uten hensyn, på tidvis syltynne grunnlag, og ofte totalt ut av proporsjoner. Det er på tide at de sier unnskyld.

Slik innleder komiker Thomas Leikvoll et meningsinnlegg i Dagbladet, hvor han tar et kraftig oppgjør med radarparet Tusvik & Tønne. Han er lei av at de to fremstiller standup bransjen som «hjerteløs, kynisk, humørløse og (…) lettkrenka».

Utnytter det private

annonse

Leikvoll er særlig kritisk til hvordan Tusvik & Tønne utnytter hendelser fra private sammenhenger, og benytter enhver anledning til å henge ut folk i offentligheten for det minste overtramp. Nå nylig var det Truls Svendsen som ikke krediterte opphavsmannen til en vits han fortalte, dette får Tusvik & Tønne til å fremstå som «barnedrap», mener Leikvoll.

De har også hengt ut Aksel Hennie for å være en glad gutt på fest, uten at han gjorde noe galt. Da Hennie ble såret, kommenterte Tønne på podcasten:

– Du må få la han deg i toer´n Sigrid, da blir han blid igjen. Leikvoll kommenterer: Prøv å snu kjønnsrollene i den vitsen, så har du en «#Metoo»- sak.

annonse

Uønsket på fest

Det er gått så langt at de to parhestene ikke akkurat er et velkomment syn på fester:

– De er i sosiale sammenhenger som den fyren som filmer en bilulykke uten å gjøre noe, men som gladelig deler filmen på nett når han kommer hjem.

Forsøker man å svare på kritikken, er resultatet bare enda mer utdriting neste sending, mener Leikvoll. Retten til å forsvare seg er fullstendig avskaffet.

Leikvoll avslutter slik:

– Lisa og Sigrid sier de følger sitt «moralske kompass». Det er en dårlig idé (…) De hevder også i et tidligere intervju at de aldri har trengt å be noen om unnskyldning.
Etter hundrevis av podkast-timer med sterke meninger finner jeg det smått utrolig. Jeg tenker at det kanskje er på tide å begynne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon