De to nestlederkandidatene i SV, Torgeir Knag Fylkesnes og Kari Elisabeth Kaski, under SVs landsmøte på Gardermoen søndag. Valgkomiteen har med fire mot tre stemmer gått inn for Fylkesnes som nestleder. Valget på landsmøtet gjøres i 17-tiden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Valgkomiteen innstiller Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i SV med fire mot tre stemmer. Mindretallet stemte for Kari Elisabeth Kaski.

Det ble klart på partiets landsmøte lørdag.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har voldsom tillit til begge to, sier avtroppende nestleder Snorre Valen til NTB.

annonse

Han har selv landet på Fylkesnes som nestleder.

– Det er fordi jeg er enig i at vi må jobbe videre med å bli et større og bredere parti som alle i hele landet føler de kan høre til, sier han.

Han vil ikke spekulere i hvor mye innstillingen fra komiteen har å si for resultatet av voteringen.

Den finner sted i 17-tiden lørdag. Det skjer ved hemmelig valg.

Det har på forhånd blitt meldt om en svært jevn kamp om hvem som skal erstatte Snorre Valen som nestleder. Fylkesnes ligger an til å få mest støtte i flest fylker, mens Kaski har mye støtte i de største fylkene.

Både Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes har sagt at de har flertall.

annonse

Ved forrige innstilling, i forkant av landsmøtet, var det seks medlemmer i valgkomiteen. Da fikk Kaski og Fylkesnes tre stemmer hver.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.