Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann er arrestert i Østerrike, siktet for å ha sabotert en jernbanelinje mellom Berlin og Bayern.

Forrige mandag ble Qaeser A. (42) arrestert nære sitt hjem i Wien. Mannen, som er sikkerhetsvakt ved fotballstadioner og kjøpesentre, er mistenkt for å ha drevet sabotasje mot jernbanelinjen mellom Berlin og Bayern, i håp om å få et tog til å avspore.

Den arresterte IS-terroristen er mistenkt for å ha trukket stålkabler over jernbanelinjene, og for å ha lagt kiler i sporene. Det melder Berliner Zeitung.

annonse

Han skal ha planlagt flere angrep av liknende karakter. Han hadde blant annet gått til innkjøp av nye stålkabler, som han ikke fikk brukt.

Siktelse

Siktelsen mot ham inkluderer mistanke om terrorhandlinger, forsøk på mord, alvorlig skade på eiendom og medlemskap i en terroristgruppe.

Manne ble født i Bagdad i 1976, er gift og har fem barn. I Irak var han i militæret og har god utdanning. Han skal ha vært en ivrig tilhenger av den avdøde, tidligere diktatoren Saddam Hussein, og kalte ham «presidenten til martyrene».

annonse

Les også: Tyskland: antisemittiske voldshandlinger øker

Glorifiserte terrorhandlinger

På Facebook glorifiserte han islamske terrorhandlinger i Europa, og etter det ekstremistiske angrepet i New Zealand med 50 døde, oppfordret han muslimene til å ta opp kampen.

I 2012 reiste han til Østerrike, der han søkte om asyl. Siden 2013 har han bodd sammen med sin familie i Wien. Hans kone ble arrestert forrige onsdag mistenkt for å ha hjulpet sin mann.

I Østerrike jobbet den irakiske terroristen innen sikkerhet. For eksempel var han ansvarlig for sikkerheten i kjøpesentre og fotballstadioner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon