Brødrene Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø bidro sterkt til at Sogn og Fjordane tok NM-gull i skiskytterstafetten søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

En sterk avslutning fra Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø sendte Sogn og Fjordane til topps i skiskytterstafetten i NM søndag.

Brødrene kunne juble for gull sammen med Ole Martin Erdal og Håvard Gutubø Bogetveit. Seiersmarginen lød på 16,5 sekunder ned til Oppland med Harald Øygård, Emil Nyeng, Vebjørn Sørum og Sivert Guttorm Bakken.

Oslo og Akershus’ 2.-lag hadde en luke på 13,4 sekunder ned til Sogn og Fjordane ved andre veksling, men østlendingene klarte ikke å opprettholde ledelsen da Tarjei Bø satte fart i sporet.

annonse

Eldstebror Bø spiste opp forspranget og sendte lillebror Johannes ut på ankeretappen med en ledelse på 22,3 sekunder.

Thingnes Bø har hatt en praktsesong og vunnet hele 16 av 25 verdenscuprenn i vinter, samt tatt fire VM-gull og ett -sølv. Selv om Oppland satte på turboen på siste etappe, hadde stryningen kontroll og gikk komfortabelt inn til NM-gull for Sogn og Fjordane.

Oslo og Akershus’ 2.-lag måtte ta til takke med bronse. Laget bestående av Sturla Holm Lægreid, Jørgen Brendengen Krogsæter, Truls Fjellheim Jorde og Endre Strømsheim bommet én gang på siste skyting og kom i mål tre minutter og åtte sekunder bak vinnerkvartetten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon