Lørdagens demonstrasjon ved grensen mellom Gaza og Israel ble fulgt av et rakettangrep fra Gaza og granatild fra israelske stridsvogner mot Hamas-posisjoner. Fire personer ble drept i forbindelse med demonstrasjonen, men det skal ikke være personskader etter de to siste hendelsene. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Myndighetene i Israel har gjenåpnet sine grenseoverganger til Gazastripen, ifølge flere kilder.

Både en kilde i Israels forsvarsdepartement og islamistbevegelsen Hamas bekrefter at grenseovergangene Erez og Kerem Shalom ble åpnet søndag.

De ble stengt mandag for en uke siden etter et rakettangrep hvor flere israelere ble såret. I løpet av den siste uken har israelske kampfly bombet en rekke Hamas-mål på Gazastripen, og raketter er gjentatte ganger blitt skutt fra det palestinske området mot Israel.

annonse

Lørdag ble fire unge palestinere drept i forbindelse med demonstrasjoner hvor flere titusen mennesker deltok nær grensa mot Israel.

Likevel har partene unngått ytterligere opptrapping av konflikten. Flere analytikere har pekt på at den israelske regjeringen trolig vil unngå full krig på Gazastripen rett før det skal holdes valg i Israel 9. april.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon