Lørdagens demonstrasjon ved grensen mellom Gaza og Israel ble fulgt av et rakettangrep fra Gaza og granatild fra israelske stridsvogner mot Hamas-posisjoner. Fire personer ble drept i forbindelse med demonstrasjonen, men det skal ikke være personskader etter de to siste hendelsene. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix
annonse

Myndighetene i Israel har gjenåpnet sine grenseoverganger til Gazastripen, ifølge flere kilder.

Både en kilde i Israels forsvarsdepartement og islamistbevegelsen Hamas bekrefter at grenseovergangene Erez og Kerem Shalom ble åpnet søndag.

De ble stengt mandag for en uke siden etter et rakettangrep hvor flere israelere ble såret. I løpet av den siste uken har israelske kampfly bombet en rekke Hamas-mål på Gazastripen, og raketter er gjentatte ganger blitt skutt fra det palestinske området mot Israel.

annonse

Lørdag ble fire unge palestinere drept i forbindelse med demonstrasjoner hvor flere titusen mennesker deltok nær grensa mot Israel.

Likevel har partene unngått ytterligere opptrapping av konflikten. Flere analytikere har pekt på at den israelske regjeringen trolig vil unngå full krig på Gazastripen rett før det skal holdes valg i Israel 9. april.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.