Lyngsalpene. Vakkert, men vær obs på snøskredfare. NTB arkivfoto: Helge Hansen / SCANPIX
annonse
annonse

Det er ventet betydelig snøskredfare i store deler av Nord-Norge, i tillegg at farenivået er oppjustert til rødt nivå i Sør-Troms og Indre Troms søndag.

Nord i landet ventes det betydelig skredfare i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Trollheimen, ifølge varslingstjenesten varsom.no.

I Nord-Norge er det vedvarende svake lag og fokksnø som skaper fare for snøskred. Snøskredfaren er søndag stor i Sør-Troms og Indre Troms, der kraftig vind gir transport av snø inn i leheng. Skred kan utløses naturlig og av skiløpere, heter det i varselet.

annonse

I tillegg er det betydelig snøskredfare i Jotunheimen, der det finnes svake lag i snødekke som kan påvirkes av menneskelig ferdsel. Samtidig kan fokksnø i høyden gi skred. Mandag oppjusteres farenivået til rødt for Svartisen, der omfattende ustabile forhold på grunn av nysnø og vind skaper skredfare.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon