Greta Thunberg. Foto: Michael Kappeler / dpa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, kjent for blant annet sin skolestreik for klimaet, ble lørdag hedret med en tysk spesialpris.

Passende nok tonet sangen «Wonderful World» ut før den 16 år gamle aktivisten ble kalt opp på scenen under utdelingen av TV- og filmprisen Det gylne kamera i Berlin. Prisen, som deles ut av et tysk mediekonsern, har siden 1995 også delt ut priser til vinnere utenfor medieverdenen.

I sin takketale gjentok Thunberg at verden står ved et veiskille, og hun gjentok sitt budskap om at det haster å sette inn tiltak mot klimaendringene. Før hun fikk prisen, var hun en av rundt 20.000 som demonstrerte på Brandenburger Tor i den tyske hovedstaden fredag.

annonse

Prisutdeler og filmregissør Michael Herbig har tidligere erklært seg som støttespiller for klimabevegelsen #fridayforfuture og har trukket fram Thunberg som svaret på spørsmålet «hva kan et enkeltmenneske gjøre?”.

Noe av det Thunberg har kritisert i sin kamp mot klimaendringene er hvordan folk flyr jorden rundt på ferier – eller for å diskutere klimaendringene. Da er det kanskje en liten skjebnens ironi at hun mottok lørdagens pris på den nedlagte flyplassen Tempelhof sentralt i Berlin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon