Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener selskaper som hans har for mye ansvar og makt når det gjelder regulering av internett, og ber myndigheter rundt om i verden om hjelp. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

For å beskytte privatliv og data og hindre valginnblanding og spredning av hatytringer, trengs det nye regler for internett, mener Facebooks Mark Zuckerberg.

– Teknologi er en stor del av livene våre, og selskaper som Facebook har et enormt ansvar, skriver Zuckerberg i et innlegg i avisaWashington Post lørdag.

Facebook-sjefen mener myndigheter og tilsynsorganer må ta en mer aktiv rolle i reguleringen av internett, slik at alt ikke er opp til selskaper som det han grunnla da han var student på Harvard.

annonse

– Hver eneste dag tar vi beslutninger om hva slags ytringer som er hatytringer, hva som utgjør politisk reklame, og om hvordan vi skal avverge sofistikerte dataangrep, skriver Zuckerberg.

– Dette er viktig for å holde samfunnet vårt trygt. Men hvis vi hadde startet fra begynnelsen, hadde vi ikke bedt bedrifter om å ta disse beslutningene alene, fortsetter han.

Han lister videre opp fire områder der han mener det trengs mer regulering: Skadelig innhold, valgsikkerhet, privatliv og dataportabilitet.

annonse

Facebook har tidligere vært gjenstand for skarp kritikk på alle disse områdene. Senest denne måneden var selskapet i hardt vær, da fordi mannen som skjøt og drepte 50 mennesker i en moské på New Zealand livestreamet dette på Facebook.

Det sosiale mediet har også fått kritikk for å tillate russiskstøttede troll-kontoer å spre politisk reklame med hensikt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016, samt personopplysningsskandalen rundt Cambridge Analytica.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon