Algeries president Abdelaziz Bouteflika gir omsider etter for masseprotester og lover å gå av innen måneden er omme, ifølge statlige medier.
Det nordafrikanske landet har siden februar vært rystet av store demonstrasjoner mot Bouteflikas regime.
Demonstrantene krevde først at 82-åringen, som har vært president i landet siden 1999, ikke stilte til gjenvalg. Da Bouteflika svarte med å avlyse presidentvalget, fortsatte protestene. Millioner av demonstranter sluttet seg til kravet om at han måtte gå av.
Regimet lovet omfattende grunnlovsreformer, men demonstrantene ga seg ikke, og sist uke ba Algeries egen forsvarssjef Bouteflika gå av. Fredag demonstrerte over én million algeriere mot presidenten, og søndag ble en ny regjering presentert i Alger.
Mandag forsikrer presidentens kontor at 82-åringen snart kommer til å gå av:
– Oppsigelsen kommer til å skje før 28. april.
Presidenten kommer til å ta grep for å sikre at statlige institusjoner fortsetter å fungere gjennom overgangsperioden, heter det videre i uttalelsen, som er viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået APS.
Bouteflika ble rammet av slag i 2013, og folket har knapt sett ham siden.
Det er høyst uklart om protestbevegelsen i Algerie vil nøye seg med at Bouteflika gir seg.
Demonstrantene har også krevd en endring av systemet som har sikret et solid grep om makten for ham og en rik klikk som antas å ha innflytelse på 82-åringens presidentskap.
Halvparten av Algeries befolkning på over 40 millioner er under 30 år, og mange av innbyggerne sliter med arbeidsledighet og sosial nød.
Bouteflika har lenge nytt stor respekt i Algerie for sin rolle i å få slutt på den blodige borgerkrigen på 1990-tallet. Men stadig flere algeriere har ment det nå er på tide at den aldrende presidenten gir seg.
Bouteflika var den eneste presidenten i Nord-Afrika som ble sittende etter den såkalte arabiske våren som startet i nabolandet Tunisia i 2010.
Også i Algerie var det demonstrasjoner. Men regjeringen klarte den gang å dempe protestene med løfter om reform, samt lønnsøkning finansiert av olje- og gassinntekter.
De siste årene har Algeries økonomi blitt rammet av det globale oljeprisfallet, noe som har ført til kutt i statlige subsidier.