38 år gamle Houda Lamsaouri ble funnet død i sin leilighet på Notodden mandag 9. april i fjor. Eksmannen møter nå i retten tiltalt for drapet, men nekter straffskyld. Foto: Mari Nymoen / Telen / NTB scanpix
annonse

En drapstiltalt 54-åring erkjente mandag skyld for at han hadde forlatt sin halvannet år gamle datter i hjelpeløs tilstand, men erkjente ikke drapet på ekskona.

annonse
annonse

38 år gamle Houda Lamsaouri, som var marokkansk borger, ble funnet død i sin leilighet på Notodden mandag 9. april i fjor. Samtidig ble hennes halvannet år gamle datter funnet helt alene og gråtende på stedet etter å ha vært alene i 18 timer.

annonse

Mandag startet rettssaken mot den 54 år gamle eksmannen i Aust-Telemark tingrett på Notodden.

Tiltalte bekreftet at han satte seg i bilen og kjørte fra Harstad til Notodden via Oslo. Han skal ha ankommet Notodden lørdag 7. april. I tiltalen framgår det at han skal ha kvalt Houda Lamsaouri til døde mellom klokken 18 og 18.45 søndag 8. april.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I retten mandag erkjente mannen straffskyld for å ha forlatt datteren i leiligheten. Han har også erkjent å ha satt falske skilter på bilen han kjørte. Drapet erkjente han ikke.

54-åringen forklarte ifølge NRKs rettsreferat at han dro fra Harstad til Notodden for å snakke med ekskona om datteren deres på halvannet år. Han ønsket at de som to voksne skulle legge konfliktene bak seg, slik at han kunne ha en aktiv rolle i datterens liv. Få dager før drapet hadde han fått dommen etter en samværsrettssak. Ekskona hadde fått ansvaret for jenta, og han skulle kun se henne fem ganger årlig.

Den drapstiltalte mannen, som opprinnelig er fra Syria, ble pågrepet av politiet i Harstad og siktet for drapet på ekskona to dager etter at drapet ble oppdaget. Retten har satt av fem dager til behandlingen av saken.

Fakta om drapssaker i Norge i 2019

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av sju drapssaker. Seks kvinner og en mann er drept så langt i år.

* 1. januar: 49 år gamle Anne Kari Bjelland blir funnet drept etter en boligbrann i Haugesund. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at hun trolig døde av stikkskader. Hennes samboer, en mann i 50-årene, er siktet for drap. Han har erkjent drapet.

* 10. januar: 66 år gamle Randi Berntsen blir funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten. Politiets teori er at hun ble kvalt. Hennes samboer, en 43 år gammel svensk borger, ble pågrepet på stedet og er siktet for drap. Mannen har tilstått drapet.

* 7. februar: 42 år gamle Ramilem Kamal blir funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En av naboene, en mann i slutten av 30-årene, blir pågrepet og siktet for å ha drept henne.

* 15. februar: 28 år gamle Said Bassam Chataya, kjent fra hiphop-miljøet, blir knivstukket ved Danmarks plass i Bergen ved 21.30-tiden og dør en snau time senere på sykehus. Tolv personer er siktet i saken, én av dem for selve drapet.

* 19. februar: 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, som var bosatt i Bærum, blir angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. Hun dør dagen etter som følge av skadene. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Han er dømt 22 ganger tidligere.

* 27. februar: En 62 år gammel kvinne blir drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Kvinnens 29 år gamle sønn er i leiligheten når politiet kommer og er pågrepet og siktet for drapet.

* 1. april. En mann i 30-årene blir pågrepet, siktet for å ha knivdrept sin tidligere kone i 30-årene på Strømmen i Akershus. Begge er iranske statsborgere.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.