Saint-Denis' basilika. Foto: REUTERS/Charles Platiau
annonse
annonse

Franske kirker blir stadig oftere vandalisert. Over de siste tre årene har det funnet sted i snitt tre angrep mot franske kirker hver eneste dag. 

Av en ny rapport fra etterretningstjenesten SCRC fremgår at at det mellom 2016 og 2018 har funnet sted tusenvis av episoder involverende vandalisering og angrep på franske kirker. Antall angrep nådde en topp på 1045 i 2017. Dette rapporterer Le Figaro. 

Om man også regner med angrep mot kirkegårder og andre relaterte anlegg, har franske myndigheter kommet frem til at det fant sted hele 1063 episoder involverende vandalisering mot franske kirkesamfunn i 2018. 

annonse

Les også: Kirken møtte jødehatende stormufti: – Inspirerende, sier biskop Helga Haugland Byfuglien

Enkle mål

Tidligere i år ble hele tolv kirker vandalisert på en uke. Deriblant forsøkte vandaler å sette fyr på en kirke i Saint-Sulpice i Paris. I byen Nimes smurte vandaler ekskrementer på veggene på kirken Notre-Dame des Enfants, og stjal objekter fra alteret. 

annonse

I mars ble den 800 år gamle basilikaen i Saint-Denis, som i dag er et svært innvandrertett område utenfor Paris, også vandalisert. Orgelet i kirken ble svært skadet og fargede glassvinduer ble knust.

Ifølge franske myndigheter er kirkene enkle mål for kriminelle, da de er åpne for publikum.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon