Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ungarn påstår at en IS-terrorist som ankom Europa under dekke av å være flyktning var i besittelse av EUs forhåndsbetalte debetkort for flyktninger.

annonse

About Hungary melder at ungarske myndigheter arresterte en syrisk statsborger ved navn F. Hassan i Budapest tidligere i mars etter mistanker om terror – inkludert bombeangrep og flere henrettelser i hjemlandet i 2016.

Mannen mistenkes for å være en høytstående IS-leder og skal ha vært i besittelse av det forhåndsbetalte anonyme debetkortet som EU gir til migranter som ankommer det europeiske kontinentet.

EU-kommisjonens helomvending

Etter å lenge ha nektet for å ha utstedt slike debetkort, innrømte omsider EU-kommisjonen at EU og FN hadde distribuert slike kort til migranter som har ankommer EUs territorium. 64.000 skal ha blitt gitt ut i januar alene.

Ungarske styresmakter har lenge advart at slike anonyme forhåndsbetalte debetkort utgjør en sikkerhetsrisiko for Europa.

Sikkerhetsrisiko

Ifølge ungarske myndigheter var den mistenkte terroristen ikke bare i besittelse av et slik kort, men også at han fikk en månedlig overføring på 500 euro. En sum som er godt over minstelønnen i det østeuropeiske landet.

Les også: Ungarn: George Soros’ og Viktor Orbáns kamp om Europas fremtid

Talsmannen for den ungarsk regjeringen, Zoltán Kovács, sier at de færreste europeere ville støttet en slik ordning hvis de visste om det, og at Brussel nå har gått for langt.

– De innvandringsvennlige interessene i Brüssel setter sikkerheten til europeere i risiko. EU-borgere har rett til å vite hva som foregår, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.