Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi. Foto: Ronald Zak AP / NTB scanpix.
annonse

Tretti menn ble lørdag dømt til lange fengselsstraffer av en egyptisk domstol for å ha planlagt et selmordangrep mot en kirke i Alexandria, skriver den egyptiske avisen Arab News, som er en engelskspråklig saudiarabisk næringslivsavis.

I følge de egyptiske myndighetene fulgte de tiltalte IS sine ideer og hadde mottatt opplæring i Egypt og i utlandet. Tjue av de tiltalte var til stede i retten, mens de andre ti ble dømt in absentia.

Les også: 21 personer i Egypt dømt til døden for terrorisme

annonse

Dette angrepet på kirken fant ikke sted. Men kristne har de siste årene vært utsatt for en rekke angrep i Alexandria og andre deler av Egypt, skriver den saudiske avisen. Den islamske staten har tidligere tatt ansvaret for et selvmordsangrep mot kirker i Alexandria og Tanta i april 2017 der 45 personer ble drept.

Bombe mot brennevinsbutikk

De tiltalte var også anklaget for å ha planlagt å bombe i en brennevinbutikk i Middelhavsbyen Damietta, for å være med i en ulovlig gruppe ,og for å ha vært i besittelse av våpen og sprengstoff.

Les også: Egyptiske myndigheter: – 59 ekstremister drept i aksjoner

Atten av  de tiltalte fikk livstidsdom som i Egypt er på 25 år, åtte fikk 15 år i fengsel og fire ble dømt til 10 år, sier lederen av domstolen til Arab News.

Egyptiske myndigheter har slått hard ned på ekstremistiske grupper siden president Abdel Fattah El-Sisi overtok makten i landet i 2013. I februar 2018 ble 21 egyptere  dømt til døden ved henging for forbrytelser relatert til terrorisme.

annonse
annonse

 

 

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon