Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi. Foto: Ronald Zak AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Tretti menn ble lørdag dømt til lange fengselsstraffer av en egyptisk domstol for å ha planlagt et selmordangrep mot en kirke i Alexandria, skriver den egyptiske avisen Arab News, som er en engelskspråklig saudiarabisk næringslivsavis.

I følge de egyptiske myndighetene fulgte de tiltalte IS sine ideer og hadde mottatt opplæring i Egypt og i utlandet. Tjue av de tiltalte var til stede i retten, mens de andre ti ble dømt in absentia.

Les også: 21 personer i Egypt dømt til døden for terrorisme

annonse

Dette angrepet på kirken fant ikke sted. Men kristne har de siste årene vært utsatt for en rekke angrep i Alexandria og andre deler av Egypt, skriver den saudiske avisen. Den islamske staten har tidligere tatt ansvaret for et selvmordsangrep mot kirker i Alexandria og Tanta i april 2017 der 45 personer ble drept.

Bombe mot brennevinsbutikk

De tiltalte var også anklaget for å ha planlagt å bombe i en brennevinbutikk i Middelhavsbyen Damietta, for å være med i en ulovlig gruppe ,og for å ha vært i besittelse av våpen og sprengstoff.

Les også: Egyptiske myndigheter: – 59 ekstremister drept i aksjoner

annonse

Atten av  de tiltalte fikk livstidsdom som i Egypt er på 25 år, åtte fikk 15 år i fengsel og fire ble dømt til 10 år, sier lederen av domstolen til Arab News.

Egyptiske myndigheter har slått hard ned på ekstremistiske grupper siden president Abdel Fattah El-Sisi overtok makten i landet i 2013. I februar 2018 ble 21 egyptere  dømt til døden ved henging for forbrytelser relatert til terrorisme.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon