Helseminister Bent Høie endrer regelverket sitt, som han har fått kritikk for at ble for rigid og komplisert. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Helseminister Bent Høie (H) vil gjøre endringer i refusjonsforskriften etter kritikk om at det nye regelverket har gjort det vanskelig å skaffe legevikarer.

annonse

Refusjonsforskriften er en del av endringer i regelverket som ble innført for å sikre kompetente ansatte. I praksis har forskriften imidlertid gjort det vanskelig for kommuner som pleier å hente inn vikarer fra andre nordiske land, å fortsette med den praksisen.

annonse

Helseminister Bent Høie sier ifølge Nationenat han forstår problemene regelverket har skapt. Saken sendes ut på høring nå.

– Vi kommer til å gjennomføre en rask høringsrunde, før vi gjør endringer i refusjonsforskriften. Da vil det være mulig å ansette vikarer i inntil ett års vikariat, for eksempel om sommeren.

Høie sier myndighetene har fått flere tilbakemeldinger fra kommuner og fastleger som har vært bekymret for om de ville få på plass vikarer til sommeren på grunn av regelverket.

annonse
annonse

– Forskriften skal endres før sommeren, og det betyr at kommunene kan planlegge opp mot endringene som kommer, lover han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.