Helseminister Bent Høie endrer regelverket sitt, som han har fått kritikk for at ble for rigid og komplisert. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Helseminister Bent Høie (H) vil gjøre endringer i refusjonsforskriften etter kritikk om at det nye regelverket har gjort det vanskelig å skaffe legevikarer.

Refusjonsforskriften er en del av endringer i regelverket som ble innført for å sikre kompetente ansatte. I praksis har forskriften imidlertid gjort det vanskelig for kommuner som pleier å hente inn vikarer fra andre nordiske land, å fortsette med den praksisen.

Helseminister Bent Høie sier ifølge Nationenat han forstår problemene regelverket har skapt. Saken sendes ut på høring nå.

annonse

– Vi kommer til å gjennomføre en rask høringsrunde, før vi gjør endringer i refusjonsforskriften. Da vil det være mulig å ansette vikarer i inntil ett års vikariat, for eksempel om sommeren.

Høie sier myndighetene har fått flere tilbakemeldinger fra kommuner og fastleger som har vært bekymret for om de ville få på plass vikarer til sommeren på grunn av regelverket.

– Forskriften skal endres før sommeren, og det betyr at kommunene kan planlegge opp mot endringene som kommer, lover han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon