Helseminister Bent Høie endrer regelverket sitt, som han har fått kritikk for at ble for rigid og komplisert. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Helseminister Bent Høie (H) vil gjøre endringer i refusjonsforskriften etter kritikk om at det nye regelverket har gjort det vanskelig å skaffe legevikarer.

annonse
annonse

Refusjonsforskriften er en del av endringer i regelverket som ble innført for å sikre kompetente ansatte. I praksis har forskriften imidlertid gjort det vanskelig for kommuner som pleier å hente inn vikarer fra andre nordiske land, å fortsette med den praksisen.

annonse

Helseminister Bent Høie sier ifølge Nationenat han forstår problemene regelverket har skapt. Saken sendes ut på høring nå.

– Vi kommer til å gjennomføre en rask høringsrunde, før vi gjør endringer i refusjonsforskriften. Da vil det være mulig å ansette vikarer i inntil ett års vikariat, for eksempel om sommeren.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Høie sier myndighetene har fått flere tilbakemeldinger fra kommuner og fastleger som har vært bekymret for om de ville få på plass vikarer til sommeren på grunn av regelverket.

– Forskriften skal endres før sommeren, og det betyr at kommunene kan planlegge opp mot endringene som kommer, lover han.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.