Eirik Jensen (i midten) og samboeren Ragna Lise Vikre og initiativtaker til Folkegaven Til Eirik Jensen, Jan Bøhle (t.v.) før kjennelsen ble lest opp av juryen i Borgarting lagmannsrett Oslo 28. januar. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Eirik Jensens samboer ga mandag beskjed om å stanse en pågående pengeinnsamling til den tidligere politimannen på Facebook.

Jensens samboer, Ragna Vikre, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet, som omtaler stansen av pengeinnsamlingen tirsdag. Det er på en støtteside for narkotika- og korrupsjonstiltalte Jensen det så langt har vært samlet inn over 200.000 kroner i en såkalt folkegave.

Initiativtaker til innsamlingen har vært en av moderatorene på nettforumet, Jensen-støttespilleren Jan Bøhle. Han fikk med seg Jensens samboer og Arne Sundt-Bjerck som opprettet støttegruppa på Facebook i 2014 og som i dag har over 22.000 medlemmer.

annonse

Mandag skrev Bøhle på gruppas sider at pengeinnsamlingen ble stanset.

– Jeg har i går vært i kontakt med Ragna og fikk da beskjed om at innsamlingsaksjonen skal avsluttes, skrev Bøhle.

Han vil ikke heller ikke kommentere stansen i innsamlingen. Bøhle utgjør sammen med Sundt-Bjercke og Vikre styret i stiftelsen Folkegave Til Eirik Jensen. Den siste tiden har det kommet kritikk mot pengeinnsamlingen.

annonse

Eirik Jensen ble i Oslo tingrett i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel.

Jensen anket skyldspørsmålet og straffutmålingen til lagmannsretten. I januar fastslo juryen at Jensen ikke var skyldig i hasjinnførsel, men fant ham skyldig i korrupsjon. Fagdommerne satte til side juryens kjennelse, og saken skal nå opp for ny behandling i lagmannsretten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon