annonse
annonse

Abdirahman Diriye er ny styreleder i den skandaliserte paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge. Han har bakgrunn blant annet fra Tawfiiq-moskeen i Oslo, som er en moske som for det meste tiltrekker seg et somalisk publikum.

Da han ble presentert i Vårt Land i 2016, ble han omtalt som representant for Tawfiiq-moskeen i Oslo. Han har også en tid vært representant for den somalisk-orienterte moskeen Dar el Iman i Trondheim, men er nå bosatt i Oslo.

Moskeen har forbindelser til den bokstavtro og salafistisk-orienterte ungdomsorganisasjonen Islam Net, som ledes av norsk-pakistaneren Fahad Qureshi. De har også hatt besøk av kontroversielle foredragsholdere, som Saaed Regeah. Han har uttalt at kvinner ikke bør gå ut av huset annet enn når det er absolutt nødvendig, for ikke å friste menn.

annonse

Klikk her: Les flere saker om Islamsk Råd

Henvist til

En rapport om moskemiljøet i Oslo i Utrop trakk frem disse punktene om moskeen:

annonse

– Den fundamentalistiske organisasjonen Islam Net skal ha henvist nye konvertitter til denne moskeen. Moskeens imam Ali Mohammed Saleh har også fungert som
predikant og kursleder for Islam Net.

– Usamah at-Thahabi, amerikansk konvertitt til islam og imam i Green Lane Mosque i Birmingham. At-Thahabi studerte islam i Saudi-Arabia. At-Thahabi skal blant annet ha uttalt at utroskap, homofili og frafall bør straffes med døden og at sex utenfor ekteskapet bør straffes med pisking og uttalt seg positivt til Osama Bin Laden.

– To IS-krigere fra Bærum som har reist til Irak, har også vært medlemmer av denne moskeen, ifølge Aftenposten.

Splittelse
Islamsk Råd ble splittet i 2017, da en rekke tunge muslimske organisasjoner trakk seg ut. Blant moskeene som ble igjen og slo ring om generalsekretær Mehtab Afsar var nettopp Tawfiiq-moskeen.

Rådet mistet også statsstøtten samme år.

Resett har forespurt om en kommentar fra Islamsk Råd. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon