Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

En 22 år gammel mann er siktet for å ha drept en 40 år gammel mann i Florø i Sogn og Fjordane. Mannen blir framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiet fikk en bekymringsmelding ved 13-tiden tirsdag og dro da med en patrulje til stedet. I huset fant de 40-åringen livløs. Mannen ble erklært død av lege etter 40 minutter.

– Vi hadde kontakt med siktede før vi fant avdøde, og hadde kontroll på hans bevegelser. På bakgrunn av skader på avdøde pågrep vi 22-åringen klokken 15.30. Han er siktet for forsettlig drap, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse i Florø onsdag ettermiddag.

annonse

De er begge norske statsborgere og bosatt i Florø. Ifølge Høyland kjente de hverandre fra før, men de skal ikke være i slekt.

Kjent fra før

22-åringen er også kjent av politiet fra før, men Høyland ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer rundt dette.

Den siktede lot seg ikke avhøre tirsdag, men satt onsdag i sitt første avhør med politiet. Hans advokat Stig Nybø er til stede under avhøret.

– Han snakker greit med politiet, opplyste Høyland.

annonse

Mannen skal framstilles for varetektsfengsling i Sogn og Fjordane tingrett torsdag.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gi noen detaljer om hvordan 40-åringen ble drept eller om siktede har erkjent de faktiske forholdene.

Obduseres

Politiet har foretatt rundspørring i området og skal avhøre vitner og andre personer som kan ha tilknytning til den siktede. En etterforskningsgruppe er satt ned og skal jobbe i Florø. Det gjennomføres flere kriminaltekniske undersøkelser, og det er tatt beslag i telefoner og andre lagringsenheter som vil bli gjennomgått.

Avdøde er sendt til Gades Institutt i Bergen for obduksjon. Denne er planlagt gjennomført torsdag. Politiet avventer resultat av den og en foreløpig rapport fra instituttet.

Fakta om drapssaker i Norge i 2019

annonse

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av ni drapssaker. Seks kvinner og tre menn er drept så langt i år.

* 1. januar: 49 år gamle Anne Kari Bjelland blir funnet drept etter en boligbrann i Haugesund. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at hun trolig døde av stikkskader. Hennes samboer, en mann i 50-årene, er siktet for drap. Han har erkjent drapet.

* 10. januar: 66 år gamle Randi Berntsen blir funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten. Politiets teori er at hun ble kvalt. Hennes samboer, en 43 år gammel svensk borger, ble pågrepet på stedet og er siktet for drap. Mannen har tilstått drapet.

* 7. februar: 42 år gamle Ramilem Kamal fra Filippinene blir funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En av naboene, en 39 år gammel mann med asiatisk bakgrunn, blir pågrepet og siktet for å ha drept henne.

* 15. februar: 28 år gamle Said Bassam Chataya, kjent fra hiphop-miljøet, blir knivstukket ved Danmarks plass i Bergen ved 21.30-tiden og dør en snau time senere på sykehus. Tolv personer er siktet i saken, én av dem for selve drapet.

* 19. februar: 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, som var bosatt i Bærum, blir angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. Hun dør dagen etter som følge av skadene. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Han er dømt 22 ganger tidligere.

* 27. februar: En 62 år gammel kvinne blir drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Kvinnens 29 år gamle sønn er i leiligheten når politiet kommer og er pågrepet og siktet for drapet.

* 12. mars: En 63 år gammel kvinne blir funnet knivdrept i en leilighet i en kommunal bolig i Nattlandsveien i Bergen. Kvinnens ektemann (59) blir knivstukket og alvorlig skadd. Sønnen deres på 36 år er siktet for drap og drapsforsøk.

annonse

* 1. april: En 30 år gammel mann blir pågrepet, siktet for å ha knivdrept sin tidligere kone i 30-årene på Strømmen i Akershus. Paret er iranske statsborgere.

2. april: En 40 år gammel mann blir funnet livløs en bolig i Florø i Sogn og Fjordane. Han blir kort tid etter erklært død. En 22 år gammel mann ble noen timer etter funnet pågrepet og siktet for drap. Både avdøde og siktede er norske statsborgere og var bosatt i Florø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon