Illustrasjonsbilde. REUTERS/Goran Tomasevic
annonse

I et nytt lovforslag fra den tyske regjeringen foreslås det at IS-krigere med dobbelt statsborgerskap skal bli fratatt sitt tyske statsborgerskap.

annonse
annonse

– Dette vil først og fremst påvirke IS-tilhengere som planlegger å reise til IS-regioner, sier talsmann for den tyske regjeringen Steffen Seibert.

annonse

Den nye loven vil ikke få tilbakevirkende kraft og vil ikke gjelde mindreårige. Dermed vil en mulig lovendring ikke påvirke dem som i dag sitter i fangenskap i Syria.

Rundt en tredel av tyskerne som har sluttet seg til IS har dobbelt statsborgerskap. De som bare er tyske borgere, har rett til å vende hjem i henhold til den tyske grunnloven.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den tyske regjeringen sier at intensjonen med lovforslaget ikke er å gjøre mennesker statsløse. Tidligere har den tyske regjeringen sagt at IS-krigere med dobbelt statsborgerskap ikke trenger å frykte for å miste sitt tyske statsborgerskap.

Både Storbritannia og Østerrike har lenge hatt en lignende lovgiving, som det som nå er foreslått i Tyskland. I forrige uke ble det klart at også den danske regjeringen vil gjøre det enklere å frata statsborgerskapet fra danske IS-krigere og deres barn med dobbelt statsborgerskap.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.