Illustrasjonsbilde. REUTERS/Ints Kalnins/File Photo
annonse
annonse

Antirasistisk senter (ARS) har gått til anmeldelse av fire profiler i kommentarfeltet under den nyeste Telia-reklamen.

I en uttalelse til Resetts Ekte fake news redaksjon sier ARS at en av profilene er anmeldt for drapstrusler, mens tre andre er anmeldt under henvisning til straffelovens paragraf 185 om hatytringer.

Teliareklamen viser to kvinner der en tar på seg hijab, og en tar den av seg. Budskapet er friheten til å velge, i dette tilfellet med henvisning til mobilabonnement. Når teleoperatørens bruk av hijab i forbindelse med valgfrihet er tungt å godta for mange som mener at kvinner ikke skal ha frihet til å velge å gå uten hijab, kan det bli hett i kommentarfeltene. Dette forstår vi, sier Antirasistisk senter, men hat, rasisme og drapstrusler kan vi ikke akseptere.

annonse

Strafferammen

Antirasistisk senter seiler opp som et fyrtårn når det gjelder bekjempelse av rasisme i alle former. I februar ble en bergenskvinne dømt til 24 dagers betinget fengsel og 10.000,- kroner i bot etter at ARS anmeldte henne for en grovt sjikanerende ytring på Facebook. – Vi forventer dommer i samme gate i saken vår om Telias kommentarfelt, sier ARS.

Jan Tore Sanner blir uvel

Kunnskaps og integreringsminister Jan Tore Sanner uttaler til Resetts Ekte fake news redaksjon at han ble fysisk kvalm av å lese Telias kommentarfelt under saken. Sanner var tydelig på et sterkt vern av ytringsfriheten, som også inkluderer ytringer man er sterkt uenig i, eller som provoserer. Samtidig advarte han mot den polariserende trenden man ser i nettdebatten. – Men dessverre er det blitt vanlig å stemple andre som horer og bruke «jøde» som skjellsord. Det siste har vi ikke sett her i landet siden andre verdenskrig.

annonse

– Jeg er vel kjent med at det spres mye hat på nett og kommentarfelt. Det opptar meg og bekymrer meg. Men det Telia slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det.

Resetts Ekte fake news redaksjon kommer tilbake med mer når dom faller i saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon