Blomster utenfor Al Noor moskeen i Christchurch New Zealand. (AP Photo/Vincent Thian)
annonse
annonse

Mannen som er pågrepet for angrepet på to moskeer på New Zealand, donerte flere ganger penger til ytterliggående organisasjoner i Europa.

Brenton Tarrant, som fredag trolig blir siktet for 50 drap etter terrorangrepet i Christchurch i forrige måned, donerte penger til såkalte identitær-organisasjoner i 2017 og 2018, ifølge den østerrikske avisa Der Standard.

I 2017 ga han fire ganger pengegaver for til sammen 2.200 euro til den franske gruppa Generation Identitaire, som er sterkt innvandringsfiendtlig.

annonse

Han ga også 1.500 euro til Martin Sellner, lederen for den østerrikske identitær-bevegelsen.

Politiet gjennomsøkte Sellners leilighet i forrige uke etter at båndet til Tarrant ble kjent. Han innrømmer at han fikk pengene, men nekter for å ha hatt kontakt med Tarrant.

Østerrike, som i dag har en høyrekoalisjon som også omfatter det høyreradikale Frihetspartiet, etterforsker nå identitær-bevegelsen for å se om den må kalles en terrororganisasjon som bør forbys.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon