Blomster utenfor Al Noor moskeen i Christchurch New Zealand. (AP Photo/Vincent Thian)
annonse

Mannen som er pågrepet for angrepet på to moskeer på New Zealand, donerte flere ganger penger til ytterliggående organisasjoner i Europa.

annonse

Brenton Tarrant, som fredag trolig blir siktet for 50 drap etter terrorangrepet i Christchurch i forrige måned, donerte penger til såkalte identitær-organisasjoner i 2017 og 2018, ifølge den østerrikske avisa Der Standard.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I 2017 ga han fire ganger pengegaver for til sammen 2.200 euro til den franske gruppa Generation Identitaire, som er sterkt innvandringsfiendtlig.

Han ga også 1.500 euro til Martin Sellner, lederen for den østerrikske identitær-bevegelsen.

Politiet gjennomsøkte Sellners leilighet i forrige uke etter at båndet til Tarrant ble kjent. Han innrømmer at han fikk pengene, men nekter for å ha hatt kontakt med Tarrant.

annonse
annonse

Østerrike, som i dag har en høyrekoalisjon som også omfatter det høyreradikale Frihetspartiet, etterforsker nå identitær-bevegelsen for å se om den må kalles en terrororganisasjon som bør forbys.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.