I Falu kommune i Sverige har noen rettet flere skudd mot en vindmølle. Ett av bladene har fått skader som vil koste rundt en halv million svenske kroner å reparere, og vindmølla blir tatt ut av drift i tre måneder. Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet bøtelegger vindkraftmotstandere som har parkert ulovlig på Frøya for å hindre anleggsarbeidet.

Motstanderne hadde parkert langt fylkesvei 716, melder NRK.

Det er 80-sone i området, og parkering er ikke tillatt langs veien. Bøtene er på 900 kroner, og demonstrantene er i området for å hindre at anleggsarbeidet starter.

annonse

Mandag markerte Trønderenergi Vind starten på vindkraftutbyggingen på Frøya. Det førte til at aksjonister fra Nei til vindkraftverk på Frøya tok oppstilling og blokkerte den fysiske anleggsstarten, skriver Hitra-Frøya.

Mandag la også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fram sitt endelige forslag for egnede områder for utbygging av vindkraftverk, der 13 områder i landet blir pekt ut som best egnet for vindkraftutbygging.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon