Sjefredaktør Gard Steiro under presentasjon av VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Det spørsmålet er det ingen i VG-huset som svarer på.

Etter at saken har preget de etablerte mediene de siste ukene, ser det ut som de fleste har lagt bort saken etter Skup-konferansen, der flere VG-journalister reiste hjem med heder og ære.

Det kan være fordi det er viktigere saker som preger nyhetsbildet, men det kan også være at andre medier av kollegiale hensyn nå synes det mest komfortable er å dempe trykket på VG. Mange slår seg nok også nå til ro med at saken vil komme opp i PFU.

annonse

Les også: Sofie (27) klager VG inn for PFU

Men det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål knyttet til VG-skandalen og avisens egen gransking.

Det viktigste er om det var VG som initierte at det i det hele tatt ble en sak.

Det kom tidlig frem at mannen som varslet, Knut Sandli i Fagforbundet, er svoger av VG-kommentator Anders Giæver. Giæver er igjen en personlig venn av Frithjof Jacobsen, som måtte trekke seg på grunn av sitt forhold til Ap-politikeren Jette Christensen, som igjen er regnet som en alliert av Hadia Tajik.

Etter  VGs «avsløring»av at Giske hadde beveget seg på dansegulvet, kom slektskapet raskt frem. Da svarte Anders Giæver slik på sosiale medier:

«Rock on i konspiland».

Etter hvert har det likevel blitt et spørsmål flere stiller. Men ingen i VG vil svare.

Som Erik Stephansen i Nettavisen skriver:

«Kan det tenkes at bekymringsmeldingen kom til på VGs eget initiativ? At noen fra VG, eller via andre, lot det lekke ut at det hadde passet utmerket med for eksempel en ny bekymringsmelding til partiet?»

Som han også registrerer, har VG behendig unngått å svare på dette spørsmålet. Det ville heller ikke nyhetsredaktør Erik Stephansen gjøre på Skup-konferansen. Han refererer hvordan spørsmålet kom opp fra debatten om VG-skandalen:


«Først fra sjefredaktør Bjørn Bore i Vårt Land: Hadde det vært kontakt mellom VG og fagforeningslederen før han leverte inn bekymringsmeldingen.  Men det ville ikke Håndlykken svare på. Hun kunne bare vise til rapporten. Jamen, det står ikke noe om dette i rapporten, forsøkte han. Nei, men likevel var svaret fra Håndlykken det samme.  Hun ville heller ikke svare da jeg på tampen av debatten spurte om de kom til å svare på dette spørsmålet senere, og i så fall hvem som da ville svare.

annonse
Trond Giske og dansevideoen var tema på SKUP-konferansen i Tønsberg lørdag ettermiddag. Fra venstre: Debattleder Espen Aas, VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, politisk redaktør i Adresseavisen og påtroppende kommentator i VG Tone Sofie Aglen, kommentator i Dagsavisen Hege Ulstein og generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening.
Foto: Ketil Bjærke / NTB scanpix

Og nå som de etablerte mediene har lagt saken vekk, er det tvilsomt om det noensinne vil komme noe svar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon