Svensk lovbok. Foto: Wolters Kluwer via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Aktor krever tolv års fengsel for en 48 år gammel jeger fra Buskerud som er tiltalt for drapsforsøk etter å ha skutt en 75 år gammel jogger i Sverige.

Aktor, statsadvokat Ola Lavie, sa i retten at han ikke trodde på tiltaltes forklaring om at han trodde han skjøt et rådyr og stakk fra stedet fordi han var redd han skulle bli tatt for å jakte på natten, noe som er ulovlig, melder NRK.

Den 75 år gamle joggeren ble truffet i hofta og overlevde skyteepisoden natt til 29. november i fjor. 48-åringen fikk panikk og gjemte seg i skogen etter skytingen, men ble funnet etter en omfattende politiaksjon.

annonse

Han nekter straffskyld, men har tidligere vedgått at det var han som skjøt. I avhør har mannen sagt at han trodde det var en rev han skjøt på, men har senere endret forklaring til at det måtte ha vært et rådyr.

Nordmannen er i tillegg tiltalt for grove brudd på jaktloven, hvor han ifølge tiltalen ved seks tilfeller før han skjøt 75-åringen jaget rev og rådyr på natten. Dette er ikke tillatt. I tillegg har han brukt varmesøkende kikkertsikte uten å ha tillatelse.

Nordmannens forsvarer, advokat Jorge Concha, ba om at hans klient blir dømt for uaktsom kroppsskade og brudd på jaktloven, som han har erkjent.

annonse

Han ba også om at 48-åringen blir løslatt fra varetekt, er krav retten bifalt. Nordmannen har sittet fengslet i Helsingborg siden februar.

– Han har ikke forsøkt å drepe eller skade fornærmede, sa forsvareren i sin prosedyre.

Dom i saken er ifølge NRK ventet 18. april.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon