Illustrasjonsfoto: Marius Knutsen / SCANPIX
annonse
annonse

Flere i AP ønsker å øke antallet kvoteflyktninger til Norge. Lengst går Trøndelag AUF som ønsker å ta imot 35 000 kvoteflyktninger i løpet av en fem års periode, skriver NRK.

Forslaget fra Trøndelag innebærer 7000 kvoteflyktninger i året. Også Rogaland Ap har foreslått å øke antall kvoteflyktninger fra årets tall på 3000, men vil ikke stadfeste noe tall. Vestland Ap vil ta imot 5000 i året. Under Arbeiderpartiets landsmøte har det også kommet en rekke forslag som går på en mykere innvandrings- og integreringspolitikk enn det partiets migrasjonsutvalg legger opp til i sin innstilling.

Uheldig forslag

annonse

Leder for Trøndelag AUF, Håkon Einarsve, sier at det er mulig for Norge å ta imot flere flyktninger og integrere dem i kommuner rundt om i landet. Sylvi Listhaug (Frp) på sin side er kritisk.

– Det ser ut til at det er Lysbakken og Moxnes som er inspirasjonskilde på grasrota i Arbeiderpartiet også når det gjelder innvandringsspørsmål. Det er bekymringsfullt, sier Listhaug til NRK.

Les også: Vi kan ikke stole på Arbeiderpartiets asylpolitikk

Arbeiderpartiet skal vedta en ny asylpolitikk på dette landsmøtet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon