Filippinenes president Rodrigo Duterte. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix

Filippinenes president Rodrigo Duterte truer med å innføre «revolusjonært styre» og arrestere sine motstandere om han ikke får sin vilje.

annonse

Dutertes siste utbrudd kom i en tale torsdag der han uttrykte sin frustrasjon over å bli kritisert mens han forsøkte å rette opp uregelmessigheter i landet.

annonse

– Jeg har hatt nok av problemer med kriminalitet, narkotika, opprør og alt. Men hvis dere skyver meg mot veggen, vil jeg oppheve habeas corpus og arrestere dere alle, sa han. Habeas corpus er rettsstatens prinsipp om at alle som er fengslet, har rett til å bli stilt for en domstol.

Duterte er kjent for opprørende og provoserende utspill, men hans talsmenn har gjerne tonet dem ned og kalt dem tomt prat.

Hans siste utbrudd kom etter at en senator fra opposisjonen angivelig rådet ham til å være forsiktig med offentlige kontrakter for å sikre at det ikke var knyttet betingelser til dem som ville være negative for landet.

annonse
annonse

En senator fra opposisjonen, Risa Hontiveros, sier at Duterte burde stå opp mot Kinas stadig mer aggressive aksjoner i Sør-Kinahavet framfor å true sitt eget folk med arrestasjoner og krig.

Duterte er blitt kraftig kritisert av menneskerettighetsorganisasjoner for sin krig mot narkotika, som har kostet over 5.000 mennesker livet, blant dem både narkoselgere og rusmisbrukere.

Han har også ført en brutal politikk mot opprørere i sør og truet uavhengige journalister.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.