Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Problemer med en radar førte til full stans av flytrafikken på Vestlandet fredag morgen, men nå går trafikken kun med ti minutters forsinkelse i luftrommet.

– Nå kjører vi på med 80 prosent av den kapasiteten vi har. Vi tar trafikken greit unna, men det kan være noen forsinkelser i ettermiddagsrushet, sier fungerende lufthavnsdirektør Øystein Skaar ved Bergen lufthavn Flesland, til NTB.

– Vi kommer til å være på 80 prosent så lenge ingen andre forutsetninger endrer seg. I tillegg er det strålende vær, og det er meldt fint framover, så det er ingen stopper, forteller Skaar.

annonse

Han ønsker ikke å kommentere årsaken til forsinkelsene i morgentimene fredag før han har fått et mer helhetlig bilde av situasjonen.

For fredag morgen var det i en periode full stans i flytrafikken på Vestlandet. «På grunn av tekniske utfordringer med radaren over deler av Vestlandet er det for tiden forsinkelser i all trafikk til og fra Bergen lufthavn og Stavanger lufthavn», skrev Avinor på sine hjemmesider på morgenen.

– Passasjerer bes ta kontakt med sitt flyselskap, da det fortsatt kan oppstå ytterligere forsinkelser utover dagen på enkelte avganger, skrev Avinor på Twitter rundt 11.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon