Kronprins Haakon blir underholdt av tradisjonell dans i forkant av en offentlig middag sammen med kong Tupou VI og dronning Nanasipau'u. Foto: Karen Setten / NTB scanpix

– Vi bor på samme planet, fastslo kronprins Haakon da han holdt tale om klimaendringene under en middag med Tongas kongepar på stillehavsøya fredag.

annonse

Under et hagetelt i hovedstaden Nuku’Alofa hørte om lag 200 gjester kronprins Haakon tale om temaet som er hovedårsaken til at han og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) er på Tonga, nemlig hav og klima.

– Vi bor på samme planet. Jeg er her for å lytte og lære av deres erfaringer, sa kronprinsen.

Hoffsjef Viela Tupou trakk i sin tale fram endringene i naturen som følge av klimaendringene som de har opplevd de siste årene.

I forkant av middagen ble kronprinsen og kong Tupou VI og dronning Nanasipau’u underholdt av tradisjonell dans av tonganere. Senere hilste kronprinsen på samtlige gjester som var invitert. Blant gjestene var medlemmer av kongefamilien, politikere, diplomater, pensjonerte soldater og personer fra næringslivet.

Kronprins Haakon og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein er på Tonga for å sette hav og klimaendringer på dagsordenen. Formålet er også å styrke forholdet til stater i Sør-Stillehavet, hvor øystatene Fiji og Samoa også skal besøkes.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.