Redningsarbeidere rydder vekk vrakrestene etter at et Ethiopian Airlines-fly av typen Boeing 737 MAX 8 styrtet på vei fra Addis Abeba til Nairobi i mars. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Boeing har avdekket enda en feil i programvaren på 737 MAX-flyene. Feilen skal ikke være relatert til datafeilen som mistenkes å ha bidratt til to flystyrter.

annonse

Det dreier seg om en «relativt liten feil», uttalte Boeing-talsmann Charles Bickers fredag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

En ny versjon av programvaren er allerede underveis, la han til.

Bickers sa feilen som nå er oppdaget, ikke har noen tilknytning til programvaren MCAS, som Boeing også er i gang med å rette opp.

En feil i MCAS-programvaren mistenkes for å ha vært en medvirkende årsak til at to fly av typen 737 MAX 8 har styrtet i Indonesia og Etiopia. Etter forrige måneds styrt i Etiopia har luftfartsmyndigheter verden rundt satt alle fly av typen på bakken, i påvente av at årsaken til flystyrtene er klarlagt og programvareoppdateringer er på plass.

annonse
annonse

Avsløringen av den nye feilen kan være en årsak til at Boeing ser ut til å forlenge tidsrammen for å gi flyene grønt lys igjen, ifølge AP.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.