Jeremy Corbyn. REUTERS/Henry Nicholls

En etterforsking har blitt lansert etter at videoen dukket opp på sosiale medier.

annonse

Det var Sky News som første rapporterte saken. Videoen, som først ble lagt ut på Snapchap, viser en gruppe britiske soldater som bruker Arbeiderparti-lederen og opposisjonspolitikeren som blink for skuddtrening.

Den skal finne sted på en skytebane i Kabul og har blitt bekreftet som ekte av Storbritannias forsvarsdepartement.

Forsvaret fordømmer

Det britiske forsvaret var raskt ute med å fordømme oppførselen og kalte den «uakseptabel». Forsvardepartementet vil nå komme til bunns i saken.

– Vi er klar over en video som sirkulerer på sosiale medier. Denne oppførselen er totalt uakseptabel og er langt under de høye standardene som hæren forventer. En full etterforskning har blitt lansert, sa Nick Perry, en talsmann for den britiske hæren.

Arbeiderpartiet i sjokk

Det britiske arbeiderpartiets ledelse ikke fornøyd over videoen. Partiets skyggeforsvarsminister, Nia Griffith, har sendt en klage til Storbritannias nåværende forsvarsminister, Gavin Williamson, hvor hun krever handling.

«Jeg krever at du fordømmer klippet øyeblikkelig og at du forsikrer deg at etterforskningen blir grundig og den blir gjort relativt raskt», skriver Griffith i brevet.

Brevet fra Nia Griffith.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.