Labour-leder Jeremy Corbyn. REUTERS/Henry Nicholls
annonse
annonse

En etterforsking har blitt lansert etter at videoen dukket opp på sosiale medier.

Det var Sky News som første rapporterte saken. Videoen, som først ble lagt ut på Snapchap, viser en gruppe britiske soldater som bruker Arbeiderparti-lederen og opposisjonspolitikeren som blink for skuddtrening.

Den skal finne sted på en skytebane i Kabul og har blitt bekreftet som ekte av Storbritannias forsvarsdepartement.

annonse

Forsvaret fordømmer

Det britiske forsvaret var raskt ute med å fordømme oppførselen og kalte den «uakseptabel». Forsvardepartementet vil nå komme til bunns i saken.

annonse

– Vi er klar over en video som sirkulerer på sosiale medier. Denne oppførselen er totalt uakseptabel og er langt under de høye standardene som hæren forventer. En full etterforskning har blitt lansert, sa Nick Perry, en talsmann for den britiske hæren.

Arbeiderpartiet i sjokk

Det britiske arbeiderpartiets ledelse ikke fornøyd over videoen. Partiets skyggeforsvarsminister, Nia Griffith, har sendt en klage til Storbritannias nåværende forsvarsminister, Gavin Williamson, hvor hun krever handling.

«Jeg krever at du fordømmer klippet øyeblikkelig og at du forsikrer deg at etterforskningen blir grundig og den blir gjort relativt raskt», skriver Griffith i brevet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Brevet fra Nia Griffith.
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon