Jerome Rodriguez (i midten, med skjegg), en av lederskikkelsene i Gule vester-bevegelsen, var en av mange som deltok i demonstrasjonen i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demonstranter iført gule vester demonstrerte i Paris lørdag, for 21. helg på rad. Denne gangen gikk det fredelig for seg.

Det har det ikke alltid gjort tidligere. Under flere tidligere demonstrasjoner har det endt med voldsomme sammenstøt med politiet og med biler og butikker plyndret og satt i brann.

Men denne lørdagen gikk det rolig for seg både i Paris og i de mange andre franske byene der Gule vester-bevegelsen aksjonerte.

annonse

Grasrotbevegelsen startet i november i fjor som en protestaksjon mot økende priser på drivstoff og høyere levekostnader i Frankrike. Men den utviklet seg raskt til en protest mot president Emmanuel Macron og hans reformpolitikk.

De fleste demonstrantene har protestert på fredelig vis. Men yrkesdemonstranter fra både høyre- og venstresiden samt kriminelle gjenger har flere ganger blandet seg inn og står ifølge politiet bak de største ødeleggelsene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon