President Donald Trump snakker med journalister utenfor Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump sier han ikke har lest rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller om Russland-granskningen.

– Jeg har ikke lest rapporten ennå, selv om jeg har all rett til å gjøre det. Vet bare konklusjonen, og den store. Ingen hemmelig avtale, skriver Trump på Twitter lørdag.

Presidentens uttalelse kommer mens Demokratene krever at rapporten i sin helhet må offentliggjøres. Samtidig truer justiskomiteen i Representantenes hus, der Demokratene har flertall, å gå rettens vei for å få den 400 sider lange rapporten utlevert i sin helhet.

annonse

Foreløpig har bare et fire sider langt sammendrag skrevet av justisminister William Barr blitt offentliggjort og overlevert til Kongressen. Barr har imidlertid lovet å gi Kongressen en sladdet utgave av rapporten innen midten av april.

Les også: Donald Trump varsler krav om reell ytringsfrihet på amerikanske universiteter

I sammendraget skrev Barr at Mueller ikke hadde funnet bevis på samarbeid mellom Trumps valgkampstab og Russland for å påvirke valget i 2016. Når det gjelder forsøk på å hindre rettens gang, skrev han at Mueller verken dømte eller frikjente presidenten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon