Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol advarte landsmøtet mot å sidestille tannhelse med andre helsetjenester, men tapte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet synes å være uten kontroll, tordner Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland, etter at Ap-landsmøtets tannhelsevedtak

Han syns det er sjokkerende at Ap-landsmøtet vil sidestille tannhelse med andre helsetjenester.

– Skal Ap kutte i sykehus, fastleger eller eldreomsorg for å få til dette? Med økende utfordringer innen helsetjenesten og en aldrende befolkning, er det svært uklokt å likestille tannhelse med andre helsetjenester, sier Sveinung Stensland til NTB.

annonse

– Dette vi koste minst 12 milliarder og innebære et stort press på helsetjenesten for øvrig. Summen av nye velferdstiltak samt å vise oljenæringen ryggen, går ikke i hop og er direkte uansvarlig. Ap synes å være uten kontroll, det er ingen sammenheng i politikken, fortsetter han.

Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol, som også sitter i redaksjonskomiteen, advarte mot det kostbare forslaget, men fylkeslaget i Agder fikk flertallet på landsmøtet med seg.

146 av delegatene stemte for å gjøre tannhelsetjenesten til en del av den offentlige helsetjenesten, mens 138 stemte imot. Kjerkol toner imidlertid ned nederlaget:

– Forslaget som ble fremmet fra Agder i salen er i tråd med det mål vi har i partiprogrammet om en «gradvis økt satsing på tannhelsefeltet», sier hun til NTB.

annonse

– Målet er et stykke fram, men vår viktigste oppgave må være å gi tannhelse til de som trenger det mest. For eksempel de med dårlig råd eller folk som har vært gjennom kreftbehandling slik som vi også prioriterer i vært alternative budsjett for 2019, fortsetter hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon