Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
annonse

Det tyrkiske regjeringspartiet krever omtelling i samtlige valgdistrikter i Istanbul etter at omtellingen i noen distrikter peker mot seier for opposisjonen.

annonse

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia forrige helg viste at opposisjonspartiet CHP hadde vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara.

annonse

Regjeringspartiet AKP, partiet til president Recep Tayyip Erdogan, godtok ikke det og krevde omtelling i Istanbul. Omtellingen pågikk i flere av byens valgdistrikter søndag, og foreløpige resultater antyder fortsatt flertall for CHP.

En talsmann for AKP krever dermed at stemmesedler i samtlige av de 39 valgdistriktene i Istanbul må telles på nytt. Først da vil AKP innrømme valgnederlag dersom det viser seg at CHP har fått flest stemmer, sier talsmannen.

annonse
annonse

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for president Erdogan, som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.