Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix

Det tyrkiske regjeringspartiet krever omtelling i samtlige valgdistrikter i Istanbul etter at omtellingen i noen distrikter peker mot seier for opposisjonen.

annonse

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia forrige helg viste at opposisjonspartiet CHP hadde vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara.

Regjeringspartiet AKP, partiet til president Recep Tayyip Erdogan, godtok ikke det og krevde omtelling i Istanbul. Omtellingen pågikk i flere av byens valgdistrikter søndag, og foreløpige resultater antyder fortsatt flertall for CHP.

En talsmann for AKP krever dermed at stemmesedler i samtlige av de 39 valgdistriktene i Istanbul må telles på nytt. Først da vil AKP innrømme valgnederlag dersom det viser seg at CHP har fått flest stemmer, sier talsmannen.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for president Erdogan, som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.