USAs utenriksminister ber om en våpenhvile i Libya etter meldinger natt til mandag om flere drepte i kamper i Tripoli.
USAs utenriksminister Mike Pompeo ber Haftars LNA-milits om en umiddelbar stans i offensiven i Libya.
Pompeo sier USA er «dypt bekymret» over situasjonen i det nordafrikanske landet. Han vil gjøre det klart at amerikanerne er sterke motstandere av Haftars offensiv.
– USA oppfordrer libyske ledere, sammen med internasjonale partnere, om å returnere til politiske forhandlinger ledet av FNs spesialutsending til Libya, Ghassam Salame, sier Pompeo.
Fra før av har verdenssamfunnet med FN i spissen vist bekymring over utviklingen og bedt Haftar stanse offensiven, men det viser opprørsgeneralen ingen vilje til.
Elleve er drept og 23 er såret i kamper i sørlige Tripoli i Libya, meldte helsedepartementet i landets FN-støttede regjering natt til mandag, ifølge Reuters. Departementet gir ingen opplysninger om de drepte er sivile eller krigere.
Fra før av er minst 21 mennesker har blitt drept og 27 andre såret siden opprørsgeneral Khalifa Haftars LNA-milits begynte sin militæroffensiv mot Libyas hovedstad torsdag, opplyste kilder i den internasjonalt støttede regjeringen i Tripoli. Haftar sier på sin side at 14 av hans egne har blitt drept, mens Libyas Røde Kors sier en av deres leger er død.
Søndag kunngjorde LNA-militsen at den hadde gjennomført de første luftangrepene mot Tripoli. Kunngjøringen kom få timer etter at styrker som er lojale mot den FN-støttede regjeringen i Tripoli, opplyste at de hadde innledet en motoffensiv for å forsvare byen.
Røde Kors advarer mot farene ved urban krigføring dersom Tripoli blir midtpunktet for vedvarende kamper.
– Når eksplosive våpen brukes i byer er omtrent 90 prosent av de skadde og drepte sivile. Opptrappingen av volden i Tripoli er en katastrofe for sivilbefolkningen, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.
Han frykter spesielt for sårbare grupper som internt fordrevne, migranter og flyktninger.
– Urban krigføring krever flere sivile ofre og innbyggerne i Libya er fra før svært sårbare, sier han.
Libya har vært preget av et voldelig politisk kaos siden diktator Muammar Gaddafi ble styrtet i et NATO-støttet opprør i 2011. Landet har for tiden to rivaliserende regjeringer: den FN-støttede i Tripoli og en i Tobruk i øst, som er alliert med Haftar.
Fayez Serraj, som leder Tripoli-regjeringen anklager Haftar for å stikke kjepper i hjulene for forsøkene på å finne en fredelig løsning for det oljerike nordafrikanske landet.
Forrige måned sa FN at organisasjonen skal holde et nasjonalt forsoningsmøte 14. til 16. april.
Fakta om Libya
* Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.
* En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet, der det ble holdt valg i 2012.
* Den internasjonalt anerkjente regjeringen og nasjonalforsamlingen ble jaget ut av hovedstaden Tripoli i august 2013 og søkte tilflukt i Tobruk øst i landet.
* En allianse av militante islamistgrupper og klanbaserte militsgrupper opprettet en ny regjering og nasjonalforsamling i Tripoli under paraplyen Nasjonalkongressen.
* I ly av kaoset har også militante islamister som har sverget troskap til IS, etablert seg i landet.
* Som ledd i en FN-støttet fredsprosess ble det i februar 2016 oppnevnt en tredje regjering, som ledes av Fayez al-Sarraj. Denne anerkjennes ikke av nasjonalforsamlingen i Tobruk og har liten reell makt.
* Opprørsgeneralen Khalifa Haftar leder Libyas nasjonale hær (LNA), en opprørsgruppe som kontrollerer de østlige delene av landet.
* 4. april innledet LNA og andre militser som er lojale til Haftar, en militær offensiv for å ta Tripoli.