Denne bygningen i London huser blant annet «High Court of Justice», den høyeste rettsinstansen for sivile saker i England og Wales. Foto: REX
annonse
annonse

En britisk dommer har skapt furore i samfunnsdebatten, etter å ha hevdet at det er en «fundamental menneskerett» for en mann å ha sex med sin kone. 

– Jeg kan ikke tenke meg en mer åpenbar fundamental menneskerett enn en manns rett til å ha sex med sin kone. Jeg synes han har krav på å få det drøftet skikkelig, sa dommer Hayden under en høring i High Court, den høyeste førsteinstansdomstolen for sivile saker i England og Wales. Det rapporterer The Guardian.

Konen i den aktuelle saken har lærevansker, og hennes tilstand sies å være i forfall. Dette har fått britiske sosialtjenester til å slå alarm om at hun ikke er i stand til å gi skikkelig samtykke ved seksuell omgang. 

annonse

Les også: Flere voldtekter og mer vold anmeldt i Norge i fjor

Raseri i sosiale medier

Uttalelsene har vekket harme i sosiale medier, og har utløst omfattende diskusjoner om samtykke ved seksuelle relasjoner.

– Dette legitimerer mannssjåvinisme og kvinnehat. En dommer som sier «Jeg kan ikke tenke meg en mer åpenbar fundamental menneskerett enn retten til en mann å ha sex med sin kone». Ingen mann i Storbritannia har en slik lovlig rett til å insistere på sex. Ingen samtykke = voldtekt, skriver en på Twitter. 

annonse

– Det er ikke en fundamental menneskerett å ha sex med din kone. Det er ikke engang i nærheten av en rettighet, skriver en annen. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon