Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

En rektor ved en tysk skole sa til et foreldrepar at deres datter kan bruke slår for å unngå mobbing. Datteren blir mobbet, blant annet fordi hun er lyshåret.

En jente i femte klasse ved en skole i Frankfurt har vært målskive for religiøs og rasistisk mobbing fra muslimske jenter, fordi hun har et tysk-hebraisk navn, blondt hår og ikke bruker islamsk hijab. Dette rapporterer Bild Zeitung. 

Jentas mor forteller at datteren har utviklet en frykt for å gå på skolen, og at hun har blitt mishandlet, både verbalt og fysisk, av andre elever. 

annonse

Les også: Merkel: Islam er blitt en del av Tyskland

«Hun trenger ikke si hun er tysk»

Moren forteller videre at da hun konfronterte rektoren ved skolen angående mobbingen, fikk hun beskjed om at hun kunne gi datteren slør for å unngå at hun blir plaget. 

annonse

– Din datter trenger ikke å si at hun er tysk. Dessuten, du kan gi henne et slør, skal han ha sagt.

– Vi har byttet skole nå, og heldigvis er ting bedre nå, sier moren. 

Utbredt form for mobbing

Det er blitt rapportert om andre tilfeller av religiøs og rasistisk mobbing ved andre skoler rundt omkring i Tyskland. Ved et tilfelle i Bayern skal en far ha informert om at hans sønn og datter kom hjem fra skolen i panikk, etter at en muslimsk medelev hadde sagt han skulle halshugge dem, fordi de er kristne. 

Denne formen for mobbing er særlig utbredt i hovedstaden Berlin, i områder med høy andel innvandrere. 

Les også: Tyskland: Antisemittiske voldshandlinger øker 

Lærere reagerer

I 2018 stod en gruppe lærere i Berlin frem og fortalte om religiøs mobbing. De meddelte at tyske barn kan bli mobbet for å ha skinke med seg i matpakken, fordi svinekjøtt er forbudt ifølge islam. Lærergruppen argumenterte for å forby religiøse symboler, slik som hijab, fra skolene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon