Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Tyrkias president Erdogan tviler sterkt på at resultatet fra lokalvalget i forrige uke er riktig. Han mener organisert kriminalitet har påvirket resultatet.

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia viser at opposisjonspartiet CHP har vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara. President Recep Tayyip Erdogans parti AKP har imidlertid krevd omtelling i alle valgdistrikter i Istanbul og har klaget inn resultatet i Ankara.

annonse

På en pressekonferanse mandag hevder Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

– Vi har sett at det har vært organisert kriminalitet, sier Erdogan.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men velgere i landets to største byer straffet AKP etter valutakrisen i fjor.

Etter valget erklærte både AKPs kandidat i Istanbul Binali Yildirim og kandidaten til opposisjonspartiet CHP Ekrem Imamoglu seg som vinnere. Ifølge valgmyndighetene vant imidlertid CHPs kandidat med rundt 20.000 stemmer.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.