Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
annonse
Tyrkias president Erdogan tviler sterkt på at resultatet fra lokalvalget i forrige uke er riktig. Han mener organisert kriminalitet har påvirket resultatet.

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia viser at opposisjonspartiet CHP har vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara. President Recep Tayyip Erdogans parti AKP har imidlertid krevd omtelling i alle valgdistrikter i Istanbul og har klaget inn resultatet i Ankara.

annonse
annonse

På en pressekonferanse mandag hevder Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

annonse

– Vi har sett at det har vært organisert kriminalitet, sier Erdogan.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

annonse
annonse

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men velgere i landets to største byer straffet AKP etter valutakrisen i fjor.

Etter valget erklærte både AKPs kandidat i Istanbul Binali Yildirim og kandidaten til opposisjonspartiet CHP Ekrem Imamoglu seg som vinnere. Ifølge valgmyndighetene vant imidlertid CHPs kandidat med rundt 20.000 stemmer.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.