Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
annonse
Tyrkias president Erdogan tviler sterkt på at resultatet fra lokalvalget i forrige uke er riktig. Han mener organisert kriminalitet har påvirket resultatet.
annonse

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia viser at opposisjonspartiet CHP har vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara. President Recep Tayyip Erdogans parti AKP har imidlertid krevd omtelling i alle valgdistrikter i Istanbul og har klaget inn resultatet i Ankara.

På en pressekonferanse mandag hevder Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

– Vi har sett at det har vært organisert kriminalitet, sier Erdogan.

annonse

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men velgere i landets to største byer straffet AKP etter valutakrisen i fjor.

Etter valget erklærte både AKPs kandidat i Istanbul Binali Yildirim og kandidaten til opposisjonspartiet CHP Ekrem Imamoglu seg som vinnere. Ifølge valgmyndighetene vant imidlertid CHPs kandidat med rundt 20.000 stemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon