Konsernsjef Stéphane Boujnah i Euronext kan konstatere at Finanstilsynet ikke har noen innvendinger mot at Euronext kjøper opp Oslo Børs. Finanstilsynet anbefaler Euronext som en passende eier i tilsynets innstilling til Finansdepartementet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Finanstilsynet har godkjent både Euronext og Nasdaq som kjøpere av Oslo Børs. Dermed er det opp til Finansdepartementet å gi den endelige godkjennelsen.

annonse
annonse

Euronext og Nasdaq har lenge vært interessert i å kjøpe opp Oslo Børs VPS. Nå har begge fått godkjennelse fra Finanstilsynet.

annonse

Ifølge en pressemelding fra Euronext konkluderer tilsynet med at Euronext vil være en passende eier av Oslo Børs med opptil 100 prosent av aksjene, og setter heller ingen eierskapsbegrensninger.

Både amerikanske Nasdaq og Euronext tilbyr 158 kroner per aksje, noe som verdsetter Oslo Børs til rundt 6,8 milliarder kroner.

annonse
annonse

Nasdaq opplyser til E24 at også de har fått Finanstilsynets godkjennelse.

– Vi er glade for at Finanstilsynet har anbefalt å godkjenne Nasdaq som kjøper av Oslo Børs VPS. Vi ser fram til den endelige beslutningen fra Finansdepartementet, skriver Nasdaq i en melding til E24.

Styret i Oslo Børs har tidligere anbefalt tilbudet fra Nasdaq, og ifølge Dagens Næringsliv har Nasdaq i samarbeid med styret kjempet for at myndighetene skal kreve at en kjøper må ha med seg minst to tredeler av aksjonærene. Dette håpet de at ville diskvalifisere Euronext siden Børsens to største aksjonærer, DNB og KLP, har slått fast at de foretrekker Nasdaq.

I Finanstilsynets anbefaling av Euronext som nå er sendt til Finansdepartementet er det imidlertid ikke satt en slik eierskapsbegrensing.

Nå er det opp til Finansdepartementet å foreta den endelige godkjenningen.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.